Svíčková na smetaně
Související produkty
Detailní popis produktu
Jedna z nejtypičtějších hvězd české kuchyně bývá také obávaným kulinářským počinem. Pojďme zkusit klasickou svíčkovou s hovězím co nejvíce zjednodušit, aniž bychom ale tuto perlu ochudili o vynikající a jedinečnou chuť.

Postup:
1. Maso a slaninu na 30 minut vložíme do mrazáku. Pak maso odblaníme, prošpikujeme slaninou a vložíme do pomalého hrnce.
2. Do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, koření (nejlépe zabalené do plátýnka či do kovového vajíčka na koření) a hrudku másla. Zasypeme hladkou moukou. Podlijeme vodou a dusíme na vyšším stupni 4 hodiny.
3. Vyjmeme z hrnce maso a vybereme koření. Omáčku rozmixujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme octem.
4. Maso nakrájíme na plátky, vložíme zpět do omáčky a vaříme na vyšším stupni ještě 1 hodinu.
Ingredience
| 1 kg hovězí loupané plece |
| 3 větší mrkve |
| 1 velký celer |
| 3 petržele |
| 1 větší cibule |
| 200 g másla |
| 200 g slaniny nebo špeku na klínky |
| 5 kuliček nového koření |
| 5 kuliček pepře |
| 250 ml smetany ke šlehání nebo kysané smetany |
| 2 lžíce mléka |
| 2 lžíce hladké mouky |
| 3 bobkové listy |
| dle chuti ocet |
| 2 lžíce soli |
| cca 0,5 l vody |
| K podávání: plátky citrónu, nakládané brusinky, houskový nebo karlovarský knedlík |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 6 |
| Délka přípravy: | 5 hod. |
| Obsahuje: | hovězí maso |
| Stupeň přípravy: | HIGH |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.