Králík na smetaně
Související produkty
Detailní popis produktu
Poctivé domácí jídlo bez složité přípravy. Králík na smetaně s kořenovou zeleninou je klasika české kuchyně, která svou jemnou a zároveň bohatou chutí potěší každého. Tato verze receptu je připravena v pomalém hrnci, takže maso získá dokonalou křehkost a chutě se krásně prolnou.
Postup:
1. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a posypeme s ní zeleninu.
2. Vnitřní nádobu pomalého hrnce se zeleninou a slaninou dáme na pár minut do trouby pod gril lehce zatáhnout. Ve chvíli, kdy začne zelenina zlátnout, vyndáme.
3. Přidáme ostatní suroviny, osolíme maso, vše promícháme a vaříme na I. stupeň (LOW) 5-6 hodin. Po uvaření vyjmeme kuličky koření, maso a směs rozmixujeme.
4. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a na II. stupeň (HIGH) vaříme bez pokličky ještě dalších 30 minut. Před smetanou můžeme ještě dosladit nebo okyselit citrónem, jak máme rádi.
5. Ozdobíme brusinkovým terčem a podáváme s knedlíky nebo noky.
Ingredience
| 1 - 1,5 kg králičího masa |
| 250 g slaniny |
| 1/2 velké hlavy celeru |
| 3 petržele |
| 6 mrkví |
| 2 menší cibule nebo 1 velká |
| 1 lžička tymiánu |
| 6 kuliček nového koření |
| 10 kuliček pepře |
| 3 bobkové listy |
| 2 - 3 bobkové listy |
| 1 lžíce jablečného octa |
| 5 lžic cukru písek |
| 1 lžíce sůl |
| 200–400 g zakysané smetany |
| Citron, brusinky a šlehačka na ozdobení |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 6 |
| Délka přípravy: | 5-6 h LOW + 0,5 h HIGH |
| Obsahuje: | králík |
| Stupeň přípravy: | LOW + HIGH |
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.