Jahodová marmeláda

0,10 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Znáte ten pocit, když otevřete sklenici jahodové marmelády a její vůně vás přenese zpět na zahradu?🍓Domácí jahodová marmeláda se dá připravit i v pomalém hrnci. Žádný stres s hlídáním, nic se vám nepřipálí – a výsledek? Sladká, voňavá dobrota, která chutná jako od babičky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Znáte ten pocit, když otevřete sklenici jahodové marmelády a její vůně vás přenese zpět na zahradu?🍓Domácí jahodová marmeláda se dá připravit i v pomalém hrnci. Žádný stres s hlídáním, nic se vám nepřipálí – a výsledek? Sladká, voňavá dobrota, která chutná jako od babičky.
 

 Postup:

1. Jahody omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Vložíme je do pomalého hrnce.
 
2. Přidáme 400 g cukru a promícháme. 
 

3. Vaříme zakryté na HIGH 2,5 hodiny, poté půl hodiny odkryté.

4. Citrusový pektin smícháme se zbylým cukrem (50 g). Přisypeme ke směsi v pomalém hrnci a dobře promícháme. Pro hustou marmeládu použijeme 25 g pektinu.

5. Pokud chcete marmeládu bez kousků, rozmixujte směs tyčovým mixérem přímo v hrnci. Buďte opatrní, pokud máte hrnec s povrchovou úpravou, abyste si jej nepoškrábali. 

6. Necháme ještě 30 minut probublávat na HIGH, dokud marmeláda nezhoustne. 

7.  Na závěr vmícháme citronovou šťávu. 

8. Kontrolní test: kápneme trochu marmelády na talířek a pokud nestéká, je hotovo. Pokud je řídká, přidáme ještě trochu pektinu s cukrem a krátce povaříme.

9. Horkou marmeládu plníme do sterilizovaných sklenic (umyté sklenice dáme do vyhřáté trouby na 100 °C po dobu 15 minut), uzavřeme víčkem a otočíme na pár minut dnem vzhůru. 

 

Ingredience

1,5 kg jahod 
450 g cukru 
šťáva z ½ citronu
15–25 g citrusového pektinu 
6 sklenic o objemu 300 ml

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Délka přípravy: 3,5 hod
Obsahuje: jahody
Stupeň přípravy: HIGH
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola