Jahodová marmeláda
Související produkty
Detailní popis produktu
Postup:
3. Vaříme zakryté na HIGH 2,5 hodiny, poté půl hodiny odkryté.
4. Citrusový pektin smícháme se zbylým cukrem (50 g). Přisypeme ke směsi v pomalém hrnci a dobře promícháme. Pro hustou marmeládu použijeme 25 g pektinu.
5. Pokud chcete marmeládu bez kousků, rozmixujte směs tyčovým mixérem přímo v hrnci. Buďte opatrní, pokud máte hrnec s povrchovou úpravou, abyste si jej nepoškrábali.
6. Necháme ještě 30 minut probublávat na HIGH, dokud marmeláda nezhoustne.
7. Na závěr vmícháme citronovou šťávu.
8. Kontrolní test: kápneme trochu marmelády na talířek a pokud nestéká, je hotovo. Pokud je řídká, přidáme ještě trochu pektinu s cukrem a krátce povaříme.
9. Horkou marmeládu plníme do sterilizovaných sklenic (umyté sklenice dáme do vyhřáté trouby na 100 °C po dobu 15 minut), uzavřeme víčkem a otočíme na pár minut dnem vzhůru.
Ingredience
1,5 kg jahod |
450 g cukru |
šťáva z ½ citronu |
15–25 g citrusového pektinu |
6 sklenic o objemu 300 ml |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Délka přípravy: | 3,5 hod |
Obsahuje: | jahody |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.