Hovězí plátky s rajčaty a kapary
Související produkty
Detailní popis produktu
Hledáte recept na něco netradičního z pomalého hrnce? Vyzkoušejte hovězí s rajčaty a kapary.
Postup:
1. Nejdříve začnete přípravou na špikování masa. Slaninu nakrájejte na špalíčky o velikosti hrany zhruba jeden centimetr, a pokud máte čas, dejte takto připravené špalíčky na chvíli do mrazáku. Díky tomu slanina krásně zpevní a bude se vám s ní maso lépe špikovat. Do masa udělejte zářez dostatečně velký na to, abyste do něj vložili slaninu, a několika špalíčky maso takto prošpikujte. Poté jej osolte a opepřete. Pokud chcete úhledný balíček, můžete jej i svázat do provázku.
2. Zbytek slaniny, která se nevešla do masa, nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak najemno nasekejte i cibuli. Rozpalte pánev či nádobu přístroje (můžete přidat i malé množství tuku, u slaniny to ale není nutně potřeba) a začněte v ní opékat slaninu a cibuli. Až začne směs chytat barvu, přidejte prošpikované maso a ze všech stran jej do zlatova opečte. Poté odstavte, přesuňte do nádoby přístroje a přidejte ostatní ingredience – kapary včetně nálevu, rajčatový protlak, víno a rozmarýn. Promíchejte, přiklopte poklicí a zapněte přístroj na 8 hodin low.
3. Po dokončení vaření vyjměte bylinky, maso nakrájejte na plátky a podávejte s noky, bramborovou kaší či těstovinami.
Ingredience
|
800 g hovězí kýty či zadního
|
| 150 g slaniny vcelku |
| 100 g kapary ve sladkokyselém nálevu |
| 1 červená cibule |
| 140 g (1 větší plechovka) rajčatového protlaku |
| olej dle potřeby |
| 2 snítky rozmarýnu |
| sůl a pepř dle chuti |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 4 |
| Délka přípravy: | 8 hod. |
| Obsahuje: | hovězí maso, kapary |
| Stupeň přípravy: | LOW |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.