Hovězí kližka na kořenové zelenině
Související produkty
Detailní popis produktu
Skvělý nápad na nedělní oběd – pomalená hovězí kližka na voňavé kořenové zelenině. 🍖🥕 Kombinace s vínem dodá celému jídlu šmrnc. jako příloha se hodí šťouchané brambory.
Postup:
1. Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli oloupeme, česnek necháme ve slupce. Vše nakrájíme na větší kousky.
2. Maso nakrájíme na kousky cca 5x5x cm.
3. Ve varné nádobě na plotně (musí k tomu být určená) rozehřejeme ghí a osmahneme na něm zeleninu.
4. Přidáme houby, skořici, bobkový list a rozmarýn.
5. Maso zasypeme moukou a promícháme. Přidáme k zelenině. Zalijeme vínem, rajčaty a protlakem.
6. Nádobu přesuneme do základny pomalého hrnce a přidáme česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Promícháme a přiklopíme pokličkou.
7. Vaříme na stupeň LOW po dobu 7 hodin.
8. Podávat můžeme se šťouchanými bramborami.
Ingredience
| 0,5 kg hovězí kližky |
| 1 lžíce ghí |
| 2 cibule |
| 1 petžel |
| 1 červená řepa |
| hrst sušených hub |
| 400 g rajčat v plechovce |
| 400 g rajčatového protlaku |
| 0,5 l růžového vína |
| 1 lžička rozmarýnu |
| 2 - 3 bobkové listy |
| 1 svítek skořice |
| 2 lžíce mouky |
| sůl, pepř |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 6 |
| Délka přípravy: | 4,5 hod. |
| Obsahuje: | hovězí kližka |
| Stupeň přípravy: | HIGH |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.