Hlívový guláš
Související produkty
Detailní popis produktu
Když je venku chladno, tělo si říká o zahřátí. A máloco umí prohřát tak pěkně jako pikantní gulášek. Tento hlívový vás navíc může pomoci ochránit před nachlazením a udržet vás během zimních měsíců v plné síle. Třeba i vegansky!
Postup:
1. Vnitřní nádobu hrnce rozpalte na plotně a nalijte do ní olej. Nadrobno nakrájenou cibuli přidejte do hrnce, prosolte a smažte velmi pozvolna dohněda asi 15 minut.
2. Očištěnou hlívu a papriku pokrájejte na proužky, česnek nasekejte najemno a oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo.
3. Ve chvíli, kdy je cibulový základ krásně hnědý, přidejte do hrnce i hlívu, papriku a česnek. Pár minut opékejte, přidejte i protlak, koření, ještě trochu soli a bylinky.
4. Směs promíchejte, přidejte cca 1,2l vody a nastrouhané brambory. Znovu promíchejte a přiklopte poklicí.
5. Na hrnci nastavte vyšší stupeň na 4 hodiny. Na závěr můžete dochutit solí, případně zjemnit rostlinnou smetanou.
Ingredience
| 4 cibule |
| 6 stroužků česneku |
| 2 papriky kapie |
| 600 g hlívy ústřičné |
| 2 lžíce sladké papriky |
| 1 lžíce gulášové papriky |
| 1 lžička uzené papriky |
| 1/2 lžičky mletého chilli (nebo dle chuti) |
| 1 lžička drceného kmínu |
| 1 lžíce sušené majoránky |
| 1 lžíce sušeného rozmarýnu |
| 70 g rajského protlaku |
| 3 střední brambory |
| 1 lžíce ghí |
| 1 lžíce rostlinného oleje |
| sůl |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 5 - 6 |
| Délka přípravy: | 4 hod. |
| Obsahuje: | hlíva ústřičná |
| Stupeň přípravy: | HIGH |
| Položka byla vyprodána… | |
Přidat komentář
Výpis diskuzí
HV
pomoc
hana vadlejchová
Dnes jsem dostala pomalý hrnec. Má někdo recept ne něco co nepokazím. Dnes zkouším polévku-vývar. Na tom se snad nedá nic pokazit. Jinak dělám ráda omáčky a různé variace zapečených brambor. Tak díky
PD
Recepty
Petra Doležalová
Dobrý den,
vaření v pomalém hrnci je celkově snadné. V naší kategorii Recepty najdete spoustu tipů na jednoduchá jídla.
Můžete třeba vyzkoušet rajskou omáčku z celých rajčat. Jednoduchá a moc dobrá. Recept najdete zde:
https://www.pomalyhrnec.cz/rajska-omacka-z-celych-cerstvych-rajcat/
