Vepřová žebírka s libovým bůčkem
Detailní popis produktu
Báječný tip na masný pokrm pro celou rodinu nebo pozvané hosty jsou vepřová žebírka z libové části bůčku. Nad nimi můžete dlouze stolovat a dobře si popovídat.… U řezníka si řekněte o bůček s kostí nebo o ploché žebro z bůčku.

Postup:
1. Cibulku nakrájíme na kolečka, žebra posolíme. V pivu rozmícháme všechny suroviny kromě škrobu a nalijeme směs na žebra. Vaříme na nízký stupeň 8 hodin. Nemusíme kontrolovat, čas využijeme jinak.
2. Po uvaření slijeme šťávu do kastrůlku. V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu, promícháme se šťávou a nalijeme na žebra.
3. Keramickou nádobu vyjmeme a na chvíli necháme maso zapéci v troubě pod grilem.
4. Servírujeme dle chuti, můžeme oddělit žebírka od bůčku.
Ingredience
| 1,2 kg žebra s libovým bůčkem (včetně libového bůčku) |
| sůl |
| 200 ml černého piva |
| 3 jarní cibulky |
| 3 lžíce rajského protlaku |
| 1 lžíce sójové omáčky |
| 1 lžíce Worcesterové omáčky |
| 1 lžička uzené papriky |
| 1 lžička hořčičného semínka |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 4-6 |
| Délka přípravy: | 8 hod. |
| Obsahuje: | vepřová žebra |
| Stupeň přípravy: | LOW |
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.