Velikonoční nádivka
Související produkty
Detailní popis produktu
Recept na šťavnatou nádivku na Velikonoce z pomalého hrnce ocení větší počet strávníků. Připravte tradiční velikonoční recept pro celou rodinu.
Postup:
1. Pokrájíme špenát/kopřivy, medvědí česnek a hladkolistou petržel.
2. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme a promícháme s bujónem.
3. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme ve smetaně.
4. Vše promícháme dohromady. Rohlíky necháme pěkně směsí nasáknout.
5. Osolíme, opepříme a trochu zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
6. Do hrnce vložíme pečící papír a směs na něm pečeme 3 hodiny na HIGH.
7. Pro kůrku dáme i s nádobou do trouby na cca 5 minut pod gril.
Ingredience
400 - 500 g uzené maso (krkovice nebo kýta) |
8 rohlíků |
125 g baby špenátu / jarních mladých kopřiv |
50 g medvědího česneku |
1 svazek hladkolisté petržele |
7 vajec |
400 ml smetany |
200 g másla |
2 domácí bujóny |
muškátový oříšek |
pepř a sůl |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 10 |
Délka přípravy: | 3 hod. |
Obsahuje: | uzené maso |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář