Stifado

0,10 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Stifado – pomalu dušené maso s cibulkami v bohaté rajčatové omáčce – je jako přenést se rovnou do srdce řecké taverny. Lahodné, voňavé, plné chutí slunce a bylinek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Stifado – pomalu dušené maso s cibulkami v bohaté rajčatové omáčce – je jako přenést se rovnou do srdce řecké taverny. Lahodné, voňavé, plné chutí slunce a bylinek.

 

Postup:

1. Hovězí maso poprašte moukou. V nádobě pomalého hrnce určeného na sporák (případně na pánvi) rozehřejte polovinu oleje, přidejte hovězí maso a opečte po dávkách, v případě potřeby přidejte trochu oleje. Dejte stranou.
Na zbytku oleje opečte šalotku dozlatova, asi 5 minut.
 
2. Snižte plamen na střední a přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dalších 5 minut.
Nyní vmíchejte zbytek ingrediencí kromě fety a petrželky a poté nádobu přendejte do základny pomalého hrnce. Přikryjte a vařte na nízký stupeň 6 až 8 hodin nebo na vysoký stupeň 4–6 hodin. 
 

3.  Před podáváním posypte Fetou a petrželkou. Výborné v kombinaci s čerstvě uvařenými těstovinami Orzo.

 

 

Ingredience

1 kg dušeného hovězího masa, nakrájeného na kostky
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
500 g oloupané šalotky
1 střední cibule, najemno nakrájená
3 stroužky česneku, najemno nakrájené
1 plechovka (400 g) krájených rajčat
125 ml červeného vína
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce rajského protlaku
2 bobkové listy
½ lžičky mleté ​​skořice
Špetka mletého hřebíčku
1 lžička sušeného oregana
½ lžíce medu
Sůl a pepř
Rozdrobený sýr Feta na podávání
Nasekaná čerstvá petržel na podávání

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 6-8 hod.
Obsahuje: hovězí maso
Stupeň přípravy: LOW
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola