Stifado
Související produkty
Detailní popis produktu
Stifado – pomalu dušené maso s cibulkami v bohaté rajčatové omáčce – je jako přenést se rovnou do srdce řecké taverny. Lahodné, voňavé, plné chutí slunce a bylinek.
Postup:
1. Hovězí maso poprašte moukou. V nádobě pomalého hrnce určeného na sporák (případně na pánvi) rozehřejte polovinu oleje, přidejte hovězí maso a opečte po dávkách, v případě potřeby přidejte trochu oleje. Dejte stranou.
Na zbytku oleje opečte šalotku dozlatova, asi 5 minut.
2. Snižte plamen na střední a přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dalších 5 minut.
Nyní vmíchejte zbytek ingrediencí kromě fety a petrželky a poté nádobu přendejte do základny pomalého hrnce. Přikryjte a vařte na nízký stupeň 6 až 8 hodin nebo na vysoký stupeň 4–6 hodin.
Nyní vmíchejte zbytek ingrediencí kromě fety a petrželky a poté nádobu přendejte do základny pomalého hrnce. Přikryjte a vařte na nízký stupeň 6 až 8 hodin nebo na vysoký stupeň 4–6 hodin.
3. Před podáváním posypte Fetou a petrželkou. Výborné v kombinaci s čerstvě uvařenými těstovinami Orzo.
Ingredience
1 kg dušeného hovězího masa, nakrájeného na kostky |
3 lžíce hladké mouky |
2 lžíce olivového oleje |
500 g oloupané šalotky |
1 střední cibule, najemno nakrájená |
3 stroužky česneku, najemno nakrájené |
1 plechovka (400 g) krájených rajčat |
125 ml červeného vína |
2 lžíce balzamikového octa |
1 lžíce rajského protlaku |
2 bobkové listy |
½ lžičky mleté skořice |
Špetka mletého hřebíčku |
1 lžička sušeného oregana |
½ lžíce medu |
Sůl a pepř |
Rozdrobený sýr Feta na podávání |
Nasekaná čerstvá petržel na podávání |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4-6 |
Délka přípravy: | 6-8 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso |
Stupeň přípravy: | LOW |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář