Šakšuka (Lečo z rajčat)
Detailní popis produktu
Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale třeba i na nedělní brunch.

Postup:
1. Jednoduše vložte všechny suroviny s výjimkou vajec a koriandru do varné nádoby CrockPotu.
2. Přikryjte víkem a vařte 4 hodiny na vyšší stupeň, nebo 5 – 6 na nižší.
3. Pak sejměte víko, rozbijte požadovaný počet vajec jako na volské oko a znovu přiklopte. Nechte vejce vařit 10 – 15 minut podle toho, jak moc uvařená je chcete mít.
4. Posypejte sekaným koriandrem a servírujte s kvalitním bílým chlebem a trochou hustého přírodního jogurtu.
5. TIP: V sezóně můžete zkusit přidat i lilek nebo cuketu z domácí sklizně!
Ingredience
| 1 červená cibule, najemno |
| 1 červená paprika, na kostičky |
| 1 zelená paprika, na kostičky |
| 6 stroužků drceného česneku |
| 2 lžičky sladké papriky |
| 1/2 lžičky římského kmínu |
| 1 lžička chilli prášku (volitelně) |
| 800 g čerstvých zralých rajčat (nebo 2 plechovky loupaných) |
| 1 lžíce cukru |
| 1 lžíce citrónové šťávy |
| 2 - 4 vejce |
| K podávání: bílý chléb, hustý přírodní jogurt, snítka koriandru nahrubo |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 4-6 |
| Délka přípravy: | 3,5 – 4 hodiny |
| Obsahuje: | lilek |
| Stupeň přípravy: | LOW |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.