Rajská omáčka s hovězím masem
Související produkty
Detailní popis produktu
Rajská omáčka s hovězím je jedním z těch tradičních pokrmů, které v sobě nesou vůni domova a vzpomínky dětství. Pojďte si ji připravit krok za krokem
  
  
Postup:
1. Na pánvi osmažíme 2 cibule nakrájené na kostičky, 1 mrkev a kousek celeru. Přidáme cukr a mícháme, dokud nám to jakoby nezkaramelizuje. Přendáme do pomalého hrnce a ve výpeku opečeme osolené maso.
2. Do pomalého hrnce přidáme 2 plechovky loupaných rajčat, 1 malý rajský protlak. Trošku osolíme, maličko tymiánu a špetka mleté skořice. Vložíme maso a do sítka koření - bobkový list, nové koření a 3 hřebíčky.
3. Přiklopíme a vaříme 8-9 hodin na I. stupeň. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.
4. Když je omáčka moc hustá, přilijeme trochu vývaru nebo vody a necháme ještě chvilku provařit. Naopak, když je řídká, zahustíme máslovou jíškou. Kdo jak má rád, přidá si cukr.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Ingredience
| 1,5 kg zadní hovězí nebo přímo svíčková nebo falešná svíčková | 
| 2 cibule | 
| 1 mrkev | 
| kousek celeru | 
| 2 plechovky loupaných rajčat | 
| 1 malý rajský protlak | 
| sůl, cukr | 
| tymián | 
| mletá skořice | 
| bobkový list, nové koření | 
| 3 hřebíčky | 
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty | 
|---|---|
| Počet porcí: | 6 | 
| Délka přípravy: | 8-9 hod. | 
| Obsahuje: | hovězí maso | 
| Stupeň přípravy: | LOW | 
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.