Rajská omáčka s hovězím masem

0,10 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Rajská omáčka s hovězím je jedním z těch tradičních pokrmů, které v sobě nesou vůni domova a vzpomínky dětství. Pojďte si ji připravit krok za krokem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rajská omáčka s hovězím je jedním z těch tradičních pokrmů, které v sobě nesou vůni domova a vzpomínky dětství. Pojďte si ji připravit krok za krokem

Návrh bez názvu - 2025-05-02T100641.174  Návrh bez názvu - 2025-05-02T100651.389  

Postup:

1. Na pánvi osmažíme 2 cibule nakrájené na kostičky, 1 mrkev a kousek celeru. Přidáme cukr a mícháme, dokud nám to jakoby nezkaramelizuje. Přendáme do pomalého hrnce a ve výpeku opečeme osolené maso.

2. Do pomalého hrnce přidáme 2 plechovky loupaných rajčat, 1 malý rajský protlak. Trošku osolíme, maličko tymiánu a špetka mleté skořice. Vložíme maso a do sítka koření - bobkový list, nové koření a 3 hřebíčky.

3.  Přiklopíme a vaříme 8-9 hodin na I. stupeň. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.

4.  Když je omáčka moc hustá, přilijeme trochu vývaru nebo vody a necháme ještě chvilku provařit. Naopak, když je řídká, zahustíme máslovou jíškou. Kdo jak má rád, přidá si cukr.

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Ingredience

 1,5 kg zadní hovězí nebo přímo svíčková nebo falešná svíčková
2 cibule
1 mrkev
kousek celeru
2 plechovky loupaných rajčat
1 malý rajský protlak
sůl, cukr
tymián
mletá skořice
bobkový list, nové koření
3 hřebíčky

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 8-9 hod.
Obsahuje: hovězí maso
Stupeň přípravy: LOW
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola