Rajská omáčka s hovězím masem
Související produkty
Detailní popis produktu
Rajská omáčka s hovězím je jedním z těch tradičních pokrmů, které v sobě nesou vůni domova a vzpomínky dětství. Pojďte si ji připravit krok za krokem
Postup:
1. Na pánvi osmažíme 2 cibule nakrájené na kostičky, 1 mrkev a kousek celeru. Přidáme cukr a mícháme, dokud nám to jakoby nezkaramelizuje. Přendáme do pomalého hrnce a ve výpeku opečeme osolené maso.
2. Do pomalého hrnce přidáme 2 plechovky loupaných rajčat, 1 malý rajský protlak. Trošku osolíme, maličko tymiánu a špetka mleté skořice. Vložíme maso a do sítka koření - bobkový list, nové koření a 3 hřebíčky.
3. Přiklopíme a vaříme 8-9 hodin na I. stupeň. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.
4. Když je omáčka moc hustá, přilijeme trochu vývaru nebo vody a necháme ještě chvilku provařit. Naopak, když je řídká, zahustíme máslovou jíškou. Kdo jak má rád, přidá si cukr.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Ingredience
1,5 kg zadní hovězí nebo přímo svíčková nebo falešná svíčková |
2 cibule |
1 mrkev |
kousek celeru |
2 plechovky loupaných rajčat |
1 malý rajský protlak |
sůl, cukr |
tymián |
mletá skořice |
bobkový list, nové koření |
3 hřebíčky |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 6 |
Délka přípravy: | 8-9 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso |
Stupeň přípravy: | LOW |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.