Quesadillas s trhaným hovězím masem
Související produkty
Detailní popis produktu
Quesadillas patří mezi typické mexické pokrmy, které se těší velké popularitě. Zkuste si je připravit sami doma a jako náplň použijte šťavnatou směs z trhaného hovězího masa. Ideální pokrm na oběd, večeři i posezení s přáteli.

Postup:
1. Hovězí maso si osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem a kajenským pepřem.
2. Dno pomalého hrnce CrockPot vytřeme přepuštěným máslem a maso na něj položíme.
3. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku a vývar. Pomalý hrnec zapneme na první stupeň a pečeme osm hodin.
4. Zhruba po čtyřech hodinách je dobré maso otočit.
5. Hotové maso si vyndáme z hrnce a pomocí vidliček natrháme na tenké proužky.
6. Natrhané maso zalijeme několika lžícemi vzniklé omáčky, aby získalo plnou chuť.
7. Rozloženou tortillu potřeme rajčatovým sugem (případně kečupem) a druhou čerstvým sýrem.
8. Tortillu s rajčatovým sugem položíme na rozpálenou pánvičku, rozložíme natrhané maso, posypeme kukuřicí, poklademe lístky čerstvého špenátu a posypeme nastrouhaným cheddarem.
9. Nakonec ji přikryjeme druhou tortillou s krémovým sýrem.
10. Obrátíme a pečeme i z druhé strany dozlatova. Nakonec ji rozkrájíme na osm dílků (jako pizzu).
Ingredience
| Trhané maso |
| 750 g hovězí (zadní) |
| 1 lžíce přepuštěné máslo / řepkový olej |
| 2 šalotky |
| 1/2 lžičky sušený zázvor |
| 1/4 lžičky kajenský pepř |
| 150 ml vývar nebo voda |
| sůl |
| mletý pepř |
| K podávání |
| tortilly |
| kukuřice v plechovce |
| čerstvý špenát |
| cheddar |
| čerstvý sýr (Lučina) |
| rajčatové sugo (příp. kečup) |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 4 |
| Délka přípravy: | 8 hod. |
| Obsahuje: | hovězí maso, špenát |
| Stupeň přípravy: | LOW |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.