Malinový dort
Související produkty
Detailní popis produktu
Malinový dort s vláčným korpusem připravíte raz dva. Příjemně v sobě přitom snoubí sladkou a lehce nakyslou chuť malin. Navíc je právě toto ovoce díky obsahu kyseliny ellagové skvělým antioxidantem. Tak se pusťte do pečení.

Postup:
1. Cukr a máslo vložte do malé mísy. Pomocí ručního šlehače šlehejte asi 1 minutu, dokud se nespojí. Míchejte dohromady sypké ingredience a poté zapracujte máslo a vejce.
2. Vymažte dno i boky keramické nádoby hrnce Crockpot a vyložte papírem na pečení. Lžicí přendejte našlehanou náplň a maliny rovnoměrně rozprostřete.
3. Pro přípravu těsta vložte máslo a cukr do středně velké mísy a šlehejte zlehka do krémové konzistence.
4. Mezi každým přidáváním postupně zašlehejte vejce, která dobře pojí. Postupně vmíchejte mouku.
5. Nalijte směs přes maliny a zarovnejte povrch. Vařte na nízkým stupni po dobu 2,5 – 3 hodin.
6. Poté umístěte vnitřní nádobu na rošt, nechejte vychladnout po dobu asi 30 minut.
7. Opatrně vyjměte dort z nádoby i s pečícím papírem. Překlopte na talíř směrem nahoru pečícím papírem, ten následně odstraňte.
8. Podávejte ještě teplé se šlehačkou nebo zmrzlinou.
Ingredience
| Malinová náplň |
| 50 g moučkový cukr |
| 50 g změklé máslo |
| 300 g čerstvé maliny |
| Korpus |
| 150 g moučkový cukr |
| 150 g změklé máslo |
| 3 ks vejce |
| 150 g hl. mouky |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 10 |
| Délka přípravy: | 3 hod |
| Obsahuje: | maliny |
| Stupeň přípravy: | LOW |
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář