Kuře Biryani
Související produkty
Detailní popis produktu
Tento recept je perfektní pro rychlou večeři v týdnu a co víc – je z jednoho hrnce, takže odpadá spousta nádobí k mytí!
Tip – V receptu používáme místo másla ghí, které pokrmu dodá tu pravou výslednou chuť. Můžete však samozřejmě použití rostlinný olej s trochou másla, pokud nemáte ghí.

Postup:
1. Restování
Předehřejte Váš Crockpot Express Trubo spuštěním funkce Brown/Sauté. Jakmile hrnec dosáhne požadované teploty a na displeji se zobrazí odpočet 30 minut, rozpalte ve varné nádobě ghí nebo olej, přidejte cibuli nakrájenou na podélné proužky a nechte zesklovatět. Nemíchejte průběžně, nechte cibuli zespodu lehce zhnědnout a míchejte občas pro získání stejnoměrného zabarvení. Když cibule zezlátne, přidejte kuřecí a osmahněte. Vmíchejte zázvor, česnek, chilli, kardamon, bobkový list, kurkumu a garam masalu. Krátce zasmahněte a vlijte vývar. Zastavte program stisknutím tlačítka Stop.
2. Tlakové vaření
Lžící navršte propláchnutou rýži na navrch základu omáčky a rovnoměrně ji rozložte přes celou plochu. NEMÍCHTEJTE, pouze rýži lehce zatlačte do omáčky, aby byla zčásti ponořená do vývaru. Nasaďte víko, uzavřete a uzamkněte tlakový ventil. Spusťte funkci Rýže/Rizoto a nastavte čas na 5 minut na Vyšší výkon tlaku.
3. Servírování
Po dokončení cyklu vaření nechte Crockpot odstát na 8 – 10 minut, poté opatrně vypusťte zbylý tlak.Sejměte víko, směs dobře promíchejte a vmíchejte nasekaný koriandr.Podávejte v miskách s trochou raity a plátkovaných mandlí. Tomuto pokrmu dodá extra říz pár kapek chilli oleje navrch a moc rádi jej nabíráme indickým chlebem čapatí nebo naan.
Ingredience
| 380 g dobře propláchnuté rýže basmati |
| 25 g ghí nebo 1 lžíce rostlinného oleje a kousek másla |
| 1 velká cibule na tenké podélné plátky |
| 600 g kuřecích prsou na kostky |
| 3 cm strouhaného zázvoru |
| 2 stroužky jemně nasekaného česneku |
| 1 zelená chilli paprička na tenké plátky |
| 5 semínek kardamomu |
| 2 bobkové listy |
| 1 vrchovatá lžička kurkumy |
| 1 lžíce koření garam masala |
| 500 ml horkého kuřecího vývaru |
| Při servírování – nasekaný koriandr, opražené plátky mandlí a okurková raita s červenou cibulí |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 4 |
| Délka přípravy: | 30 min |
| Obsahuje: | kuřecí maso, rýže |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.