Kuře Biryani

0,10 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Tento recept je perfektní pro rychlou večeři v týdnu a co víc – je z jednoho hrnce, takže odpadá spousta nádobí k mytí!
Tip – V receptu používáme místo másla ghí, které pokrmu dodá tu pravou výslednou chuť. Můžete však samozřejmě použití rostlinný olej s trochou másla, pokud nemáte ghí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento recept je perfektní pro rychlou večeři v týdnu a co víc – je z jednoho hrnce, takže odpadá spousta nádobí k mytí!
Tip – V receptu používáme místo másla ghí, které pokrmu dodá tu pravou výslednou chuť. Můžete však samozřejmě použití rostlinný olej s trochou másla, pokud nemáte ghí.

Návrh bez názvu - 2025-05-02T100705.783

Postup:

1. Restování

Předehřejte Váš Crockpot Express Trubo spuštěním funkce Brown/Sauté. Jakmile hrnec dosáhne požadované teploty a na displeji se zobrazí odpočet 30 minut, rozpalte ve varné nádobě ghí nebo olej, přidejte cibuli nakrájenou na podélné proužky a nechte zesklovatět. Nemíchejte průběžně, nechte cibuli zespodu lehce zhnědnout a míchejte občas pro získání stejnoměrného zabarvení. Když cibule zezlátne, přidejte kuřecí a osmahněte. Vmíchejte zázvor, česnek, chilli, kardamon, bobkový list, kurkumu a garam masalu. Krátce zasmahněte a vlijte vývar. Zastavte program stisknutím tlačítka Stop.

2. Tlakové vaření

Lžící navršte propláchnutou rýži na navrch základu omáčky a rovnoměrně ji rozložte přes celou plochu. NEMÍCHTEJTE, pouze rýži lehce zatlačte do omáčky, aby byla zčásti ponořená do vývaru. Nasaďte víko, uzavřete a uzamkněte tlakový ventil. Spusťte funkci Rýže/Rizoto a nastavte čas na 5 minut na Vyšší výkon tlaku.

3. Servírování

Po dokončení cyklu vaření nechte Crockpot odstát na 8 – 10 minut, poté opatrně vypusťte zbylý tlak.Sejměte víko, směs dobře promíchejte a vmíchejte nasekaný koriandr.Podávejte v miskách s trochou raity a plátkovaných mandlí. Tomuto pokrmu dodá extra říz pár kapek chilli oleje navrch a moc rádi jej nabíráme indickým chlebem čapatí nebo naan.

Ingredience

380 g dobře propláchnuté rýže basmati
25 g ghí nebo 1 lžíce rostlinného oleje a kousek másla
1 velká cibule na tenké podélné plátky
600 g kuřecích prsou na kostky
3 cm strouhaného zázvoru
2 stroužky jemně nasekaného česneku
1 zelená chilli paprička na tenké plátky
5 semínek kardamomu
2 bobkové listy
1 vrchovatá lžička kurkumy
1 lžíce koření garam masala
500 ml horkého kuřecího vývaru
Při servírování – nasekaný koriandr, opražené plátky mandlí a okurková raita s červenou cibulí

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 30 min
Obsahuje: kuřecí maso, rýže
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola