Hrášková polévka
Související produkty
Detailní popis produktu
Klasický hráškový krém patří mezi oblíbené polévky v průběhu celého roku. Pokud chcete dosáhnout plné chuti, doporučujeme jej připravovat v pomalém hrnci. Na závěr můžete přidat křupavé krutony nebo třeba čerstvě nasekané bylinky.

Postup:
1. Do pomalého hrnce CrockPot dáme hrášek, pokrájené brambory, máslo, cibuli, česnek a koření.
2. Vše zalijeme vývarem.
3. Po 2 hodinách vaření přidáme mátu a petržel a vše rozmixujeme.
4. 1 hodinu před koncem nastaveného času do polévky přidáme smetanu (ne dříve, mohla by se srazit) a vaříme ještě poslední hodinu.
5. Polévku při servírování můžeme ozdobit lístky máty anebo ozvláštnit Balkánským sýrem nebo sýrem Feta.
Ingredience
| 1 cibule na kostičky |
| 1 stroužek česnek na plátky |
| 1 středně velká brambora oloupaná, na kostky |
| 500 ml zeleninového vývaru |
| 300 g mraženého hrášku |
| 100 g hladkolisté petrželky |
| 2 snítky listy máty |
| 100 ml 40 % smetana |
| 100 g máslo |
| čerstvě mletý pepř |
| sůl |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí jídla: | 4 |
| Délka přípravy: | 3 hod |
| Stupeň přípravy: | HIGH |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář