Celozrnný semínkový chléb
Související produkty
Detailní popis produktu
Připravte si vláčný domácí chléb, který si dáte k snídani, svačině nebo večeři. Díky vlastní domácí přípravě budete mít přehled o tom, co chléb obsahuje. Navíc skvěle chutná nasladko i naslano. A dobrý je i druhý den po upečení.
.png)
Postup:
3. Vyložte dno a boky CrockPotu fólií a přes ni ještě pečícím papírem. Zapněte topnou jednotku na Vysoký výkon a nechte zařízení předehřát.
4. Vyklopte vykynuté těsto na pomoučenou pracovní plochu a lehce z něj vyhněťte bubliny.
5. Vytvarujte chléb vytahováním okrajů těsta hnětením do středu chleba. Opakujte alespoň dvakrát kolem dokola chleba, dokud nevytvarujete kouli nebo ovál.
6. Vložte chleba do varné nádoby a posypte jej vybraným posypem dle chuti.
7. Pod poklici vložte čistou utěrku, aby zachytávala případnou kondenzaci a voda nekapala na Váš chléb. Pečte na HIGH přibližně 2,5 hodiny.
8. Po upečení vyklopte chléb na mřížku a nechte vychladnout. Po vychladnutí můžete nakrájet.
Ingredience
| 500 g celozrnné mouky na chléb | |
| 1 lžička sušeného droždí | |
| 1 lžička soli | |
| 1 lžička cukru | |
| 320 ml teplé vody | |
| 1 lžíce olivový olej | |
| hrst semínek - dýňová, slunečnicová, lněná |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 10 |
| Délka přípravy: | 2,5 hod |
| Stupeň přípravy: | HIGH |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.