Boršč
Související produkty
Detailní popis produktu
Na talíři se mezi jinými polévkami vyjímá svou výraznou červenou barvou, chuťové buňky zase omámí bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše smysly, zasytí a je plný vitamínů a minerálů. Zvláště v chladnějších časech dodá vitalitu do vašeho dne.

Postup:
1. Maso, zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostky, nakrouháme zelí, prolisujeme česnek a nastrouháme řepu.
2. Vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme koření a vývar - tak, aby zelenina byla mírně nad hladinou.
3. Vaříme 6 hodin na vyšší stupeň. V polovině vaření přilijeme 0,5 litru vroucího vývaru, můžeme přidat 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody.
4. Nakonec zakápneme citronem a dle potřeby dochutíme.
Ingredience
| 300 - 500 g hovězího |
| 300 - 500 g vepřové pleci |
| 1 větší libová klobása |
| 2 hovězí kosti |
| 500 g hlávkového zelí |
| 250 g očištěné řepy |
| 1 středně velká cibule |
| 1 větší mrkev |
| 1 petržel |
| 1/4 celeru |
| 2 střední brambory |
| 3 stroužky česneku |
| 2 lžíce soli |
| pepř mletý |
| 10 - 15 kuliček celého pepře |
| 5 - 7 kuliček nového koření |
| 4 bobkové listy |
| 2 lžíce cukru |
| 700 - 800 ml vývaru nebo bujón |
| 140 g rajského protlaku |
| citron dle chuti |
| K podávání: zakysaná smetana, petřzelka |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty |
|---|---|
| Počet porcí: | 6 |
| Délka přípravy: | 6 hod. |
| Obsahuje: | hovězí maso, červená řepa, hlávkové zelí |
| Stupeň přípravy: | HIGH |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.