Boršč
Související produkty
Detailní popis produktu
Na talíři se mezi jinými polévkami vyjímá svou výraznou červenou barvou, chuťové buňky zase omámí bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše smysly, zasytí a je plný vitamínů a minerálů. Zvláště v chladnějších časech dodá vitalitu do vašeho dne.
 
  
Postup:
1. Maso, zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostky, nakrouháme zelí, prolisujeme česnek a nastrouháme řepu.
2. Vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme koření a vývar - tak, aby zelenina byla mírně nad hladinou.
3. Vaříme 6 hodin na vyšší stupeň. V polovině vaření přilijeme 0,5 litru vroucího vývaru, můžeme přidat 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody.
4. Nakonec zakápneme citronem a dle potřeby dochutíme.
Ingredience
| 300 - 500 g hovězího | 
| 300 - 500 g vepřové pleci | 
| 1 větší libová klobása | 
| 2 hovězí kosti | 
| 500 g hlávkového zelí | 
| 250 g očištěné řepy | 
| 1 středně velká cibule | 
| 1 větší mrkev | 
| 1 petržel | 
| 1/4 celeru | 
| 2 střední brambory | 
| 3 stroužky česneku | 
| 2 lžíce soli | 
| pepř mletý | 
| 10 - 15 kuliček celého pepře | 
| 5 - 7 kuliček nového koření | 
| 4 bobkové listy | 
| 2 lžíce cukru | 
| 700 - 800 ml vývaru nebo bujón | 
| 140 g rajského protlaku | 
| citron dle chuti | 
| K podávání: zakysaná smetana, petřzelka | 
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Recepty | 
|---|---|
| Počet porcí: | 6 | 
| Délka přípravy: | 6 hod. | 
| Obsahuje: | hovězí maso, červená řepa, hlávkové zelí | 
| Stupeň přípravy: | HIGH | 
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
